ОСТАННІ НОВИНИ

Якщо світ дозволить Росії й надалі бити по Україні, це буде глобальним дозволом на терор, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Україні вкрай потрібно посилити свою систему протиповітряної оборони, аби краще захищатись від масованих російських атак. Якщо світ не допоможе, це буде «глобальним дозволом на терор». Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

У ніч на 11 квітня російські окупанти знову здійснили масований комбінований обстріл, цілячись в критичну інфраструктуру Львівської, Київської, Запорізької, Одеської областей, а також Харківщини.

«Понад 40 ракет та ще близько 40 ударних дронів. Частину ракет і «шахедів» вдалося збити. На жаль, лише частину… Кожен із наших сусідів у Європі, кожен з інших партнерів бачить, наскільки критичною є потреба України в ППО. Саме тут, саме зараз, саме нашою можливістю подолати російський терор світ може довести, що всі однаково сприймають терор як злочин.

Якщо ж Росії буде дозволено й надалі це робити, якщо російські ракети й «шахеди» битимуть не тільки по Україні, а й по рішучості партнерів, це буде глобальним дозволом на терор. Потрібна ППО та інша оборонна підтримка, а не заплющування очей і довгі дискусії», – наголосив глава держави.

Володимир Зеленський подякував за самовіддану роботу захисникам українського неба, а також усім світовим лідерам, які не мовчать і продовжують допомагати Україні у боротьбі з російською агресією.

Нагадаємо, в ніч на 11 квітня російські окупанти здійснили комбіновану масовану атаку, ціллю якої, як кажуть у Повітряних Силах, була саме Львівщина.

Загалом ворог випустив 40 «Шахедів», частина з яких долетіла на Львівщину, а потім застосував 42 ракети різного типу, в тому числі й аеробалістичні «Кинджали». ППО зуміла збити 18 ракет.

У Львівській області агресор влучив у два об’єкти: у газорозподільчу інфраструктуру у Стрийському районі та в електропідстанцію у Червоноградському районі. Є руйнування, але обійшлося без жертв.

За даними Міненерго, під час цієї атаки Росія, крім Львівщини, вдарила по енергетичній інфраструктурі ще трьох областей: Харківської, Київської та Запорізької.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *