ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський прибув до Литви

Наталя Дуляба

|

У четвер, 11 квітня, президент України Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до Литви. Про це він повідомив у власних соцмережах.

У Литві президент візьме участь у саміті Тримор’я, проведе перемовини із главами держав-партнерів. У планах також – зустрічі, за підсумками яких буде підписана нова двостороння безпекова угода.

Сам Володимир Зеленський каже, що наголошуватиме на посиленні протиповітряної оборони України та забезпеченні Сил оборони.

«Головне зараз – зробити все для зміцнення нашої ППО, забезпечення нагальних потреб Сил оборони України, а також консолідації міжнародної підтримки, щоб ми могли подолати російський терор. Російське зло – це загроза не лише для України, а й для кожного народу, що межує з Росією, та всіх, хто цінує міжнародне право», – наголосив глава держави.

Додамо, що Тримор’я або «Ініціатива трьох морів» передбачає співпрацю в інфраструктурних проєктах держав Балтії, Центрально-Східної Європи і Балкан, що мають вихід до Балтійського, Чорного та Середземного морів.

Невдовзі після повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році Україна отримала статус партнера-учасника Тримор’я.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *