ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко нагадав Європі про вибір українців

|

У суботу, 16 травня, з нагоди Дня Європи Президент України Петро Порошенко підняв Прапор Європи на площі перед Адміністрацією Президента та нагадав ЄС про європейський вибір українців. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі глави держави.

У своєму виступі президент підкреслив, що українці заслужили бути частиною об’єднаної Європи. А також нагадав, що за відстоювання європейських цінностей та шляху України студенти заплатили своєю кров’ю, коли їх побили на Майдані, а пізніше своє життя віддали Герої Небесної Сотні.

29

«В листопаді 2013 року Україна твердо задекларувала свій європейський вибір – показала це мільйонами людей, які вийшли на європейський Майдан», – наголосив він.

30

Глава держави також пообіцяв, що Україна продовжуватиме європейські реформи, щоб змінитися та стати справжньою європейською державою.  А також хгадав про Угоду про асоціацію з ЄС. І те, що вже 20 країн-членів ЄС ратифікували документ.

31

«Зараз ми наполегливо працюємо над тим, щоб втілити в життя всі реформи, які задекларовані в цій Угоді… Щоб українські діти мали можливість жити в Україні, яка буде членом Європейського Союзу. І це є нашою ключовою метою. Ніщо не примусить Україну звернути з обраного шляху», – підкреслив Президент України.

32

Під гімн ЄС Глава держави та діти, як майбутнє України, підняли на флагштоках прапор України та Європи на площі біля АПУ.

Як відомо, Україна ратифікувала Угоду про асоціацію з ЄС ще 26 вересня 2014 року. Натомість найбільше гальмують процес ратифікації Австрія, Греція, Італія та Кіпр. Решта країн учасниць ЄС уже ратифікували угоду з Україною, або ж завершують цей процес.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *