ОСТАННІ НОВИНИ

Начальник митниці запевнив активістів, що допомагатиме перевозити гуманітарку для Майдану

|

До пікетувальників, які сьогодні вранці прийшли під стіни Львівської митниці, вийшов поспілкуватись начальник Львівської митниці Міндоходів Сергій Попазогло.

Як розповів Львівському порталу представник Комітету Майдану Львівщини Олег Радик, С.Попазогло повідомив, що великогабаритні вантажівки із гуманітарною допомогою були затримані на митниці через неналежно оформлені документи. Водночас він запевнив, що йому невідомі факти перешкоджання перетину кордону особистими автомобілями, які перевозять невеликі обсяги гуманітарки.

С.Попазогло порадив у подібних випадках, коли є підозра на певне непорозуміння, зв’язуватись з ним телефоном та повідомляти про це. Він заявив, що митники не чинять свідомих перепон для перевезення допомоги активістам Майдану.

Нагадаємо, сьогодні відбулось пікетування Львівської митниці.

Причиною пікету є системні незаконні дії митників, які грубо порушуючи Митний кодекс України, вже майже тиждень не пропускають гуманітарну допомогу з Польщі.

Ще 30 січня автобус із Любліна, який перевозив гуманітарну допомогу для потреб київського Майдану не зміг перетнути кордон України у «Раві-Руській».

Того ж дня, повернувши назад до Польщі,  волонтери розвантажили автобус на місцевому складі у Перемишлі. І вже звідти намагались вивозити гуманітарну допомогу особистими автомобілями, завантажуючи по 25 кг.

Волонтерка Марися Артим’юк, яка відповідала за рух вантажу із Любліна до Львова каже, що 30 січня у «Раві-Руській» митники не пропустили автобус, апелюючи до неналежно заповнених проїзних документів польської сторони.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *