ОСТАННІ НОВИНИ

Польща пообіцяла продовжити захист для українців без паспортів

Ольга Денисяка

|

Голова МВС Польщі Марчін Кєрвінський заявив, що країна продовжить захист для українських біженців, який поки діє лише до 30 червня. Ті, хто не матимуть паспортів будуть підлягати тимчасовому захисту. Про це в ефірі заявив голова МВС Польщі Марчін Кєрвінський, повідомляє польський портал Gazeta.pl.

Раніше міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що військовозобов’язаним чоловікам з України можуть не подовжити право на перебування у Польщі.

За словами Голова МВС, Польща буде охороняти права біженців і «нікому не передасть їх приватних даних, зокрема Україні».

«Ми знайдемо спосіб, щоб розв’язати цю проблему. Нам треба діяти мудро і раціонально. Всі речі, які стосуються українців у Польщі прописані в законах. Ми продовжимо захист для українських біженців, який поки діє лише до 30 червня. Ті, хто не матимуть паспортів будуть підлягати тимчасовому захисту. Польща буде охороняти їх права і нікому не передасть їх приватних даних, зокрема Україні», – заявив  Марчін Кєрвінський.

Напередодні в Німеччині заявили, що громадяни України, які отримують або продовжують тимчасову посвідку на проживання, не обов’язково повинні мати для цього чинний український закордонний паспорт.

Нагадаємо, напередодні в МЗС вирішили призупинити консульські послуги українським чоловікам мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив це рішення прийняттям в Україні закону проходження військової служби, мобілізації та військового обліку. При цьому він вважає, що це нечесно, що деякі українці покинули державу під час війни, а потім за кордоном хочуть отримати від неї послуги.

Згодом у МЗС України наголосили, що обмеження на надання окремих послуг є тимчасовими й стосуються виключно чоловіків призовного віку. Більше роз’яснень читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *