ОСТАННІ НОВИНИ

На фронті загинула військова і журналістка Алла Пушкарчук

Маркіян Рой

|

25 квітня на фронті загинула військовослужбовиця, журналістка «Тижня» і «Читомо» Алла Пушкарчук (Рута). Про це повідомив журналіст і військовий Дмитро Крапивенко.

У коментарі Інституту масової інформації Дмитро уточнив, що Алла загинула на Донеччині внаслідок обстрілів.

«Сьогодні загинула Алла Пушкарчук (“Рута”). Тендітна дівчина, яка пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого та омріяну кар’єру театрознавця», – написав він.

«Останній (не крайній, на жаль) раз ми говорили з нею вже цього року. Домовилися написати один одному, “коли будуть якісь хороші новини». Їх не сталося. Стався фатальний обстріл, який забрав життя Рути. Алла була з того «Ніхто не замінить Аллу. Ні в мирному житті.

Алла Пушкарчук також працювала у виданні «Чітомо» редактором стрічки новин і координувала проект «Люди з порожніх стільців».

Військовослужбовиця закінчила Інститут журналістики Київського національного університету культури і мистецтв, вивчаючи видавничу справу та редагування. Крім того, Алла Пушкарчук навчалася у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені І. Карпенка-Карого на спеціальності «театрознавство».

Наприкінці 2013 року журналістка долучилась до Революції Гідності. З 2014 року Алла Пушкарчук брала участь у бойових діях на сході, працюючи журналісткою та фотографкою в 5 окремому батальйоні Української добровольчої армії.

У 2018 році журналістка демобілізувалася та влаштувалася в журнал «Український тиждень», де працювала до 2020 року. У 2021 році Алла Пушкарчук працювала у «Читомо».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *