ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко не має наміру відмовлятися від боротьби за президентство - Власенко

|

Згода екс-прем´єра Юлії Тимошенко на часткове помилування не означає, що вона припинить боротися за відновлення всіх своїх громадянських прав  

Про це в інтерв´ю «Німецькій хвилі» заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко.

За його словами, у листі місії Кокса – Кваснєвського, який вони подали Віктору Януковичу, йдеться про помилування за аналогією з помилуванням Юрія Луценка.

«Кокс і Кваснєвський вважають, що це мінімальний компроміс ЄС продемонструвати хоча б якийсь прогрес в частині подолання наслідків так званого вибіркового правосуддя», – зазначив він.

«А з усіма подальшими обтяженнями, які залишаються, ми будемо боротися юридичним шляхом в судових установах України та міжнародних судах», – підкреслив він.

Власенко зазначив, що додаткове покарання у вигляді втрати права обіймати посади до трьох років є ймовірним, але «це не означає, що вона  (Тимошенко) і Євросоюз з цим змирилися».

«Тимошенко продовжить боротьбу за можливість брати участь у виборах. Це означає, що ця частина вироку формально юридично залишається, і вона продовжить боротися з цим у міжнародних та європейських інститутах», – підкреслив захисник Тимошенко.

Як повідомляли «Коментарі», Партія регіонів готова підтримати законопроект Сергія Міщенка про дозвіл ув´язненим лікуватися за кордоном при рішенні суду про відстрочку виконання покарання. У той же час у «Батьківщині» заявили, що варіант Міщенка неприйнятний, і наполягають на помилуванні Тимошенко як єдино  можливому варіанті вирішення проблеми. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *