ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні у Львові вшанують жертв тоталітарних режимів

|

Сьогодні, 11 жовтня, представники Дорадчої ради міжнародного Товариства Максиміліяна Кольбе, членами якої є громадяни здебільшого Німеччини, а також Польщі, Ірландії, Італії, Боснії і Герцеговини та України, вшанують пам’ять жертв тоталітарних режимів у Львові. Про це УНН повідомили у прес-службі організації.

Молитовні відправи за участі громади міста очолить духовенство Греко-Католицької і Римо-Католицької церков

Програма розпочнеться о 14:30 з відвідин Національного музею-меморіалу жертв тоталітарних режимів “Тюрма на Лонцького”. Директор музею Руслан Забілий ознайомить гостей з трагічною історією нацистського та комуністичного режимів на теренах України і розповість про роботу музею.

О 17:00 на території музею-меморіалу відбудеться панахида за невинно убієнними, яку очолить єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ владика Венедикт (Алексійчук). Опісля учасники зустрічі здійснять поминальне паломництво “дорогою смерті” від колишньої тюрми на Лонцького до львівської Цитаделі, на теторорії якої в час війни був розташований концтабір Stalag-328. Тут біля пам’ятного хреста вшанують загиблих молитвою “Отче наш”, яка прозвучить різними мовами.

Закінчиться перший день візиту європейських гостей дискусією за круглим столом “Проблема спадщини тоталітаризмів і Другої світової війни в Україні” за участі проф. Ярослава Грицака, Олександра Зайцева, Тараса Возняка. Модеруватиме зустріч проректор УКУ Мирослав Маринович.

Наступного дня, в суботу, відбудеться чергове засідання Дорадчої ради міжнародного Товариства Максиміліяна Кольбе.

Організатори заходу – Товариство Максиміліяна Кольбе, Інститут релігії і суспільства Українського католицького університету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *