ОСТАННІ НОВИНИ

Винничук розкаже, як «лажають» львівські ресторатори

|

Львівський письменник, дослідник галицької кухні Юрій Винничук планує різко розкритикувати львівських рестораторів та кухарів. Про це повідомляють організатори Міжнародного форуму «Галицька кухня: славні традиції, велике майбутнє».

«Письменник стверджує, що вони часто не дотримуються рецептури, навіть у добре знайомому будь-якій галицькій господині борщі, можуть подати картопляні крокети з фритюру під виглядом кнедлів або й взагалі переплутати назви абсолютно несхожих між собою страв», – розповідають організатори.

Також у дослідника історії Львова є питання і до назв самих закладів громадського харчування. Їх, поміж іншими цікавинками з історії та реалій галицької кухні Юрій Винничук озвучить у своєму виступі на кулінарному форумі.

Дискусія обіцяє бути цікавою, адже у форумі також візьмуть участь кілька десятків рестораторів з усієї Галичини (Тернопіль, Івано-Франківськ, Краків, Новий Сонч, Дубєцко, Красічин) та звісно зі Львова. Вони змушені будуть відповідати на критику, висловлену їм просто в очі. Свою думку зможуть висловити також і науковці, кухарі, журналісти.

Міжнародний форум «Галицька кухня: славні традиції, велике майбутнє» відбудеться у Львові 13-14 березня. Окрім конференційної та дискусійної частин, форум передбачає проведення Першої українсько-польської гастрономічної дуелі, Ярмарку галицьких продуктів, низки майстер-класів і презентацій, а також Гала-вечері з врученням відзнак Посла галицької кухні.

Фото: Clipart.net.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *