ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні досі спостерігається паразитарний капіталізм - директор інституту народознавства НАН

Львівський портал

|

Аналізуючи сьогоднішній стан режиму в Україні під час засідання круглого столу на тему «Управління кризою чи криза управління: Україна напередодні п’ятої президентської кампанії» директор інституту народознавства НАН, академік Степан Павлюк дійшов висновку, що в державі досі спостерігається паразитарний капіталізм.

Ті процеси, як відбуваються в економіці та у фінансових сферах, на його думку, є не об’єктивними. За словами Павлюка, суспільство це розуміє і тому воно має знайти певні засоби, аби позбутися цього.

«Я говорю про те, що ми вже 18 років живемо з постійними надіями і практично в душі ми вже всохли. Мова йде про те, що ми постійно знаходимось у дискомфорті, у небезпеці. На сьогодні, я можу сказати що за останні 5 років я залишився незахищеною людиною, які всі ми. Без влади немає держави, немає перспектив для будь-якого суспільства», – розповів Степан Павлюк.

Насправді, та система ідеології, його за словами,  практично залишилась існувати в державі. «Консолідації і мобілізації національних ресурсів, щоби опанувати простір та максимально використати його для тих 46 млн українців, а не лише для олігархічних кланів, звичайно цього не було здійснено. Сподівання були колосальними і справді це стало ілюзіями. Ми повинні дивитися на це реальними очима. А з якою політично силою, з якими особами ми зможемо здобути хоч якийсь невеличкий наслідок наступної 5-річної каденції Президента України. Я думаю, що в нас є не багато сил, не багато осіб, бо ми опинилися в найбільш небезпечній зоні через те, що за останніх п’ять років Україну просто «розпанахали». І одна з позицій, яку потрібно зараз дотримуватись – боротися за себе, а не за осіб, які хочуть бути при владі», – сказав Павлюк.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *