ОСТАННІ НОВИНИ

Дві біди львівських підприємців

|

На перешкоді розвитку малого та середнього бізнесу у Львові стоять дві особи – міський голова Андрій Садовий та його перший заступник Олег Синютка. Принаймні у цьому переконані представники місцевих підприємців.

«У Львові проблема малого та середнього бізнесу має два фактори: перший – Синютка, а другий – Садовий», – заявив сьогодні під час прес-конференції голова ГО «Я – львів’янин» Андрій Антонищак.

За його словами, попри домовленості, що до прийняття доповнень до «Правил розміщення малих архітектурних форм» підприємців не залякуватимуть ймовірними демонтажами, усе відбувається з точністю до навпаки.

«У час, коли депутати були у відпустках, пан Синютка таємно скеровував листи до податкової, санстанції, у райдержадміністрації зі списками МАФів та «рекомендував перевірити незаконну діяльність ряду підприємців. Лише у Шевченківському районі таких підприємців налічили 145. Відбувається чітке нищення малого бізнесу й водночас лобіювання певних наближених підприємців. Це до добра не призведе. У мерію понабирали людей з Києва, Франківська, Рівного. Вони накоять чудес і повтікають, а нам тут жити», – зазначив Андрій Антонищак.

Він повідомив, що комісія з питань розміщення МАФів, до якої входять представники малого бізнесу, ще у серпні подала свої пропозиції до «Правил розміщення малих архітектурних форм», однак чиновники мерії не поспішають брати до уваги ці доповнення й затягують з підготовкою до винесення документа на розгляд сесії міської ради.

Андрій Антонищак зазначив, що посадовці на свій розсуд намагаються керувати, де і скільки має бути МАФів та чим саме у нових повинні торгувати.

«У разі, якщо положення буде прийняте без наших пропозицій, то може з’ясуватися, що в якомусь із мікрорайонів неможливо стане купити той чи інший товар», – додав пан Антонищак.

Підприємці очікують розуміння з боку депутатів міськради і вірять у те, що вони таки дослухаються до пропозицій від бізнесу. Однак не виключають і нової хвилі протестів.

«Є три принципові позиції, котрі вимагаємо внести у положення. І якщо через місяць-другий знову будуть страйки підприємців, значить – мерія таки відмовилася внести у документ запропоновані доповнення», – попередив голова ГО «Я – львів’янин».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *