ОСТАННІ НОВИНИ

На Великдень «Куркове товариство» ґратулюватиме львів’ян салютами

|

Львівське куркове товариство на Великдень, 27 квітня, як і щороку, підтримуватиме давню міську традицію та звичай львівських куркових братств минулих століть ґратулювати городян та гостей міста, сповіщаючи про настання величного свята. Про це повідомляють організатори.

«Мандруючи Львовом, від Преображенської церкви на вул. Краківській, попри Вірменську церкву, зайшовши до Катедри, через вул. Підвальну – коло Успенської церкви, підемо на вул. Короленка, зупинившись на хвильку біля Російської церкви, рушимо по вул. Личаківській до церкви Петра і Павла, далі до Шевченківського гаю, усюди даючи святкову сальву, спілкуючись із городянами та гостями міста – прагнемо об’єднати львів’ян у єдину святочну громаду», – анонсують атракцію козаки.

Амуніція, що буде на козаках під час святкування, здебільшого, є творами львівського художника, майстра-зброяра, автора козацької чайки «Пресвята Покрова» та очільника товариства Василя Качмара, який багато років вивчає старовинну зброю, методи виробництва і технології та львівські цехові традиції.

«Для гостей нашого міста такі видовища стають яскравою, загадковою та незабутньою візитівкою Львова. Старовинні вулиці міста наповнюються живим відображенням минулих епох, допомагають відчути глибину історії. Україна, звичайно, не єдина, що має такі традиції, але одна з небагатьох, що їх не шанує і на них не опирається», – вважають козаки Львівського куркового товариства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *