ОСТАННІ НОВИНИ

Польські вантажівки не блокуватимуть дороги до України, а лише до Варшави

|

Польські водії вантажних автомобілів вирішили відмовитися від блокування головних доріг у напрямі східного кордону.

Про це «Українським новинам»повідомила прес-секретар Профспілки міжнародних перевізників у Польщі Анна Врона.

Вона сказала, що страйковий комітет, створений 25 січня, вирішив обмежити можливе блокування руху тільки на під’їзних дорогах до Варшави.

Врона зазначила також, що комітет вирішив не блокувати польську столицю 29 січня, оскільки спостерігає деяке поліпшення ситуації на східному кордоні.

За її даними, на роботу вийшло більше митників, завдяки чому вдалося прискорити перевірку і проїзд хур, зокрема через польсько-український кордон.

«Схоже, ситуація поліпшується», – сказала вона.

Прес-секретар також повідомила, що профспілка має намір добиватися збільшення штату співробітників Митної служби для забезпечення швидшого перетину східного кордону.

Згідно з повідомленням профспілки, текст якої мають в своєму розпорядженні Українські Новини, страйковий комітет не відмовився від акцій протесту, а вирішив діяти залежно від того, як розвиватиметься ситуація на східному кордоні.

Профспілка також закликала перевізників зв’язатися з водіями на кордоні і попросити їх не блокувати дороги до кордону.

Як повідомлялося, польські водії хур 25 січня заявили про намір заблокувати рух до України, Білорусі і Варшави у разі нескорочення черг на кордоні до 28 січня.

28 січня після переговорів з міністром внутрішніх справ Польщі Гжегожем Схетиною профспілка вирішила відкласти рішення про блокування дороги на 29 січня.

Того ж дня прем’єр Польщі Туск закликав польських митників вийти на роботу для скорочення черг на східному кордоні, пообіцявши поліпшення умов праці.

Польща пояснює великі черги на кордоні браком митників, які з середини минулого тижня (21-25 січня) масово йдуть у відпустки і беруть лікарняні, внаслідок чого 24 січня працювало тільки 30-40% від базового складу, а 25 січня – тільки 20% митників.

Переговори з керівництвом служби поки не завершилися успішно, що, на думку експертів, є причиною масових відпусток і лікарняних, повідомляє proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *