ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ розпочало кампанію встановлення історичної правди про УПА

|

Перші Громадські історичні слухання на тему “Українська повстанська армія. Слід в історії” відбулися сьогодні в СБУ. Ці слухання є спільним проектом Служби безпеки України та Українського інституту національної пам`яті. Про це повідомив прес-центр Центру досліджень визвольного руху.

Звертаючись до учасників слухань, в.о. Голови СБ України Валентин Наливайченко зазначив, що Служба безпеки України, розсекречуючи та упорядковуючи документи радянських органів держбезпеки, які зберігаються в її архіві, переслідує мету встановлення, поширення і ствердження історичної правди про минуле українського народу, позбавлення від нашарувань, що спотворюють об`єктивну істину.

«Метою наших спільних зусиль має стати реабілітація як української історії загалом, так і повернення пам`яті про долю кожного українця», – наголосив В.Наливайченко.

Перед учасниками слухань з доповіддю про історію, діяльність Української Повстанської Армії, її місце і роль в українській та світовій історії виступив радник Голови СБУ, кандидат історичних наук Володимир В`ятрович.

З повідомленням виступив співробітник Архіву СБУ кандидат наук Олександр Іщук. Він розповів про завдання, покладені на Архів, щодо висвітлення тих сторінок історії України, які в радянський період подавалися винятково в негативному світлі.

Наступні Громадські історичні слухання в Службі безпеки України на тему: “Звинувачення проти “Нахтігаль” – історична правда чи політичні технології” відбудуться в середу 6 лютого цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *