ОСТАННІ НОВИНИ

Вільні профспілки освітян не хочуть призначення Л. Козак заступником голови облради

|

Рада ВПОН Львівщини висловлює свою стурбованість з приводу пропозиції призначити на посаду заступника голови Львівської обласної Ради Козак Людмилу Володимирівну. Про це йдеться у зверненні профспілки до депутатів обласної ради і громадськості Львова, що надійшло на адресу редакції.

У зверненні зазначено, що «2000-2002 рр. – час, коли весь педагогічний Львів піднявся, щоб захищати гідність педагога – людини шляхетної праці, лишень один район – Залізничний, де завідувачем райво була пані Козак, працівникам освіти було заборонено брати участь у відстоюванні законних прав. Не просто заборонено, а здійснено системні заходи залякування та покарання “непокірних”. Унаслідок таких дій Залізничний район Львова – єдиний у місті, де педагоги не отримали виплат за судовими рішеннями боргу за ст.57 Закону “Про освіту”.

Як стверджують автори звернення, за час урядування п. Козак на посаді завідувача райво, у Залізничному районі Львова було «закрито, знищено, розпродано найбільше дитячих садочків у Львові і тепер велика кількість молодих сімей не мають змоги віддати своїх дітей у дошкільні заклади».

«Пані Козак за весь період перебування на різних посадах, як вогню, боялася найменшої іскри вільнодумства і всіляко душила, плазуючи перед зверхниками, будь-яку громадську ініціативу», – підкреслено у документі.

Автори документа зазначають, що «ВПОН Львівщини бажає добра своїй Батьківщині і не хоче перетворення представницького органу Львівщини на клуб “почесних” пенсіонерів та зичить п. Козак спокійного відпочинку на заслуженій пенсії після “тяжкої” праці на ниві керування освітою, а на посаду заступника голови обласної ради пропонує обрати більш сучасну та динамічну особу, яка розуміє, що таке європейський шлях буття та розвитку».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *