ОСТАННІ НОВИНИ

Васюник думає, що до вечора робоча група дійде згоди

|

Заступник керівника Секретаріату Президента України Іван Васюник не виключає, що сьогодні до кінця дня робоча група з підготовки виборів прийме і погодить основні рішення. Про це він сказав у понеділок в інтерв’ю журналістам.

«Ми маємо переконання, що та атмосфера в робочій групі, яка існувала і в суботу, і сьогодні до обіду у більшості її учасників, вона дозволить до вечора сьогоднішнього дня прийняти і погодити основні рішення», – зауважив заступник глави Секретаріату Президента.

Відповідаючи на запитання, чи може Президент призупинити свій указ, він відповів, що це може відбутись, як зазначав Ющенко, за умови синхронного прийняття рішень Верховною Радою і Президентом.

«Якщо сьогодні до вечора ми погодимо всі проекти рішень ВР, то, безперечно, Президент своїм рішенням дасть можливість провести повноцінне засідання ВР завтра», – сказав Васюник.

На його думку, за ключовими позиціями пакету “політичного компромісу” сторони досягли домовленості на 80-85%. Зараз іде тривала дискусія щодо змісту постанови ВР про забезпечення проведення чесних і прозорих парламентських виборів.

Васюник відмовився коментувати позицію комуністівна переговорах, водночас зауваживши, що після досягнення домовленості між Президентом і прем’єр-міністром у деяких у деяких політичних сил є «ще момент певного психологічного несприйняття такого швидкого рішення, і сторона опозиції, сторона Президента з розумінням ставиться до такої позиції», – сказав Васюник.

Як повідомлялось, 4 травня Президент Ющенко і прем’єр-міністр Віктор Янукович досягли домовленості про проведення дострокових парламентських виборів. Ющенко пообіцяв, що у разі розробки відповідного пакету законодавчих актів, необхідних для проведення виборів, він призупинить свій указ про розпуск Верховної Ради V скликання, щоб народні депутати могли ухвалити ці рішення, і вони були легітимними.

5 травня робоча група з підготовки до дострокових виборів розпочала напрацьовувати юридично-правовий механізм проведення дострокових виборів.

Планувалося, що сьогодні група завершить свою роботу і передасть пропозиції главі держави та главі уряду.

Водночас комуністи вимагають внести зміни до Конституції України, які б дозволяли парламенту саморозпускатись, а вже потім іти на вибори. З їхньою позицією незгодна опозиція, передає proUAз посиланням на УНІАН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *