ОСТАННІ НОВИНИ

За екологією Львова спостерігатимуть з космосу

|

Сьогодні, 15 січня, відбулася зустріч ректора Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України Михайла Козяра, начальника відділу управління архітектури та містобудування Львова Романа Андрусишина, директора ПП «Орпан» Ореста Панчишина та директора Нідерландського дослідного інституту системи знань RIKS с Маастріхтського університету доктора Роба Херманса. Про це ЗІКу повідомив речник ЛДУ БЖД МНС Антон Крук.

Йшлося про створення на базі ЛДУ БЖД МНС лабораторії геопросторових технологій, яка дасть можливість проводити космічний моніторинг Львова, збирати та аналізувати інформацію і на її основі прогнозувати виникнення надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру.

Представник з Нідерландів презентував спеціальні програми, які дають можливість вирішувати проблеми раціонального використання земельних та водних ресурсів з використанням еколого-економічного підходу.

Ще на початку травня цього року керівництво та науковці Львівського державного університету безпеки життєдіяльності зустрічалися з міським головою Львова Андрієм Садовим та обговорювали питання щодо вирішення актуальних проблем міської агломерації Львова із застосуванням новітніх інформаційних технологій та створення спільної програми робіт. Суть програми полягає у створенні системи екологічного моніторингу міста Львова з використанням космічних даних та технологій ГІС, а також інтеграції в існуючі аналогічні європейські системи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *