ОСТАННІ НОВИНИ

Стецьків реформуватиме бюджет Львова

|

Голова бюджетної комісії Львівської міської ради Андрій Стецьків переконаний, що в наступному році Львів долучиться до міст-партнерів проекту „Реформа місцевих бюджетів”.

„Справа в тому, що для цьогорічної участі у цьому проекті міській владі Львова було необхідно подати заявку минулого року, а зважаючи на нелегку ситуацію із керуванням містом Любомира Буняка практично неможливим було внести корективи у формування бюджету”, – сказав Андрій Стецьків.

За його словами, методи управління Любомира Буняка тяжіли до комуністичних, тому спроби формування бюджету міст за цільовим принципом, який пропонує проект «Реформа місцевих бюджетів», були нереальними.

Нагадаємо, що серед міст Львівщини лише Дрогобич цьогоріч почав співпрацювати з програмою „Реформа місцевих бюджетів”.

Програма USAID „Реформа місцевих бюджетів в Україні” фінансується агентством США з міжнародного розвитку і має на меті підвищити прозорість, ефективність та підзвітність громадянам місцевих бюджетів України. Під час реалізації проекту планується покращити управління місцевими бюджетами щонайменше у 140 містах України.

Сьогодні у Брюховичах відбувається регіональна зустріч керівників 15 українських міст, які впроваджують новітні практики у формуванні місцевого бюджету із застосуванням програми цільового методу бюджетування.

Учасники зустрічі розпочали обговорення переваг програми цільового методу, основними складовими котрого є перспективи планування, управління орієнтоване на результат, прозорість формування бюджету та відповідальність перед громадськістю, передає „Обсерватор”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *