ОСТАННІ НОВИНИ

У понеділок Ратушу очікує третє пришестя Буняка

|

Любомир Буняк 13 березня знову повернеться до Ратуші в статусі чинного міського голови Львова. Прокуратура м. Львова винесла протест «Про скасування Ухвали Львівської міської ради №3027 від 29.12.2005 року «Про дострокове припинення повноважень міського голови Львова». Про це Західній інформаційній корпорації повідомив сам Л.Буняк.

«Прокуратура м. Львова провела перевірку законності прийняття Львівською міською радою 29.12.2005 р. ухвали №3027 «Про дострокове припинення повноважень міського голови м. Львова».

Вказана ухвала прийнята незаконно, а тому підлягає скасуванню.

Частиною 2 ст. 79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачений виключний перелік підстав дострокового припинення повноважень міського голови. Ці положення відтворені у ст. 95 Регламенту Львівської міської ради. Однак, в порушення вказаної норми Закону, в оскаржуваній ухвалі не зазначено жодної з передбачених підстав для дострокового припинення повноважень міського голови», – зазначено у Поданні прокуратури.

«Недотримання зазначених положень Закону та відповідних положень Регламенту призвело до порушення порядку прийняття ухвали №3027 від 29.12.2006 р. «Про дострокове припинення повноважень міського голови Львова», що є підставою для її скасування. Ухвала №3027 суперечить чинному законодавству України», – йдеться у Поданні.

Відтак, прокурор м. Львова Андрій Палюх вимагає Ухвалу Львівської міської ради №3027 від 29.122005 р. скасувати.

Протест прокуратури м. Львова датований 03.03.2006 р.

Як зазначив Л.Буняк, завтра вранці він приступить до роботи. Щодо ухвал і рішень міської ради, які були прийняті за час його відсутності, Л.Буняк заявляє, що всі вони нечинні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *