ОСТАННІ НОВИНИ

У районах бракує лікарів

|

У деяких районах Львівської області відчувається серйозний брак кваліфікованих медиків. Як передає прес-служба ЛОДА, з посиланням на заступника начальника відділу статистики, моніторингу та прогнозування Львівського обласного центру зайнятості Ольгу Федик, ситуація щодо узгодження попиту та пропозиції на ринку праці Львівщини істотно коливається у розрізі міст і районів. Так, знайти місце праці медичному працівникові в обласному центрі доволі проблематично, зате в окремих районних лікарнях сільської місцевості такі вакансії не заповнюються упродовж кількох місяців.

Тривалий час не вистачає медиків у лікарнях Пустомитівського району. Станом на 26 вересня ц.р. вільними були 18 вакансій. Потрібні лікарі-терапевти (6 осіб), педіатри (3 особи), а також епідеміолог, хірург, отоларинголог, фтизіатр, бактеріолог, онколог, ортопед-травматолог, лікар-статистик, лікар з комунальної гігієни. Такі фахівці потрібні не лише в райцентрі, але й у селах Боровичі, Давидів, Солонка, Ямпіль, Муроване, Щирець.

На Старосамбірщині також існує гостра потреба в лікарях. Так, ще з квітня поточного року у Хирівській міській лікарні вакантні посади лікаря-терапевта та лікаря-невропатолога, в Старосамбірській центральній районній лікарні – інфекціоніста, дільничного педіатра, психіатра, акушера-гінеколога, онколога, лікаря з ультразвукової діагностики, у Новоміській дільничній лікарні – дільничного педіатра та стоматолога, у Нижанковицькій міській лікарні – терапевта та педіатра.

Не повністю укомплектовані медичними кадрами і лікувальні заклади Турківського району. Водночас слід зазначити, що попит на працю середнього та молодшого медичного персоналу значно нижчий, а подекуди – й повністю відсутній.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *