ОСТАННІ НОВИНИ

У Славському відкрито першу на Львівщині церковну недільну школу

|

У Славському відкрили церковну недільну школу, у якій дітям викладатимуть засади християнської етики та моралі. Поки що аналогів цій школі в області не існує, однак незабаром подібні заклади можуть з’явитися на території всієї Львівщини. Про це „Гал- info повідомив заступник голови Львівської ОДА Тарас Батенко.

За словами Тараса Батенка, школа не обмежиться лише прививанням засад хриситиянської моралі. Незабаром на її базі можуть відкрити музичну школу та музей о. Миколи Устияновича, який впродовж 30 років був парохом у Славському. Тарас Батенко також сподівається, що відкриття цієї школи зможе покращити ситуація, яка склалася в Славському: „Це гірський район, а гірські райони за своєю природою складні. Велика частка молоді не реалізується. Часто молоді люди потрапляють у алкогольну залежність, а у школі їх навчатимуть жити за християнськими засадами”.

Школа збудована за ініціативи місцевого пароха о. Андрія, якого за рекомендацією глави УГКЦ Любомира Кардинала Гузара номіновано митрофорним протоєреєм з правом носити митру, яку йому вручив єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії Юліан Вороновський. Будівництво тривало близько трьох років за підтримки бізнесменів Львівщини, зокрема Олега Мандюка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *