ОСТАННІ НОВИНИ

Тетяна Лупій написала заяву на звільнення

|

«Сьогодні я написала заяву на звільнення за власним бажанням, щоб не доводити ситуацію до крайнощів з огляду на те, що цей рік є роком святкування 100-річного ювілею Національного музею у Львові. У заяві я зазначила, що хочу надалі працювати як науковець у цій установі. Про своє рішення я вже поставила до відома міністра культури і туризму Оксану Білозір», – повідомила директор Національного музею у Львові Тетяна Лупій.

«Можливо, в моїй діяльності і були допущені якісь помилки, що призвело до конфліктної ситуації. Проте, голодування наукових працівників музею, на мою думку, є просто шантажем. Це певний тиск і маніпулювання думкою громадськості», – зазначила пані Лупій.

На переконання Тетяни Лупій, ситуація, яка склалася довкола музею, була спричинена боротьбою не за інтереси музею, а за приватні інтереси певних осіб.

«Головною причиною оголошення голодування став мій наказ на проведення повної звірки наявності фонду «Рукописи та стародруки» у зв’язку з тим, що у вересні 2004 року була проведена звірка наявності фонду «Стародруки кириличні», в результаті якої було не виявлено 5 стародруків 17 та 18 століття. Ця ситуація стала відома працівникам СБУ, була створена комісія перевірки цього фонду. Галицький райвідділ внутрішніх справ Львова порушив кримінальну справу за фактом не виявлення стародруків. Проте хранитель фонду Ніла Вергун негативно сприйняла цей наказ на проведення звірки і, попрацювавши тиждень, пішла на лікарняний, де перебуває і зараз. Саме після цього розпочалися протести і апелювання до громадськості», – зазначила директор Національного музею у Львові.

Тетяна Лупій виконуватиме обов’язки директора Національного музею у Львові під час роботи комісії до призначення нового директора, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *