ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міськрада розгляне пропозиції щодо відкриття цвинтаря Орлят

|

Львівська міська рада розгляне пропозиції щодо відкриття цвинтаря Орлят, які можуть надійти від президента Ющенка у встановленому законом порядку – повідомив секретар Львівської міської ради Зеновій Сірик. „Якщо президент звернеться з такою пропозицією, то ми обов’язково її розглянемо у встановленому законом порядку”, ― сказав він.

Зеновій Сірик зазначив, що наразі йому нічого про такі пропозиції з боку Віктора Ющенка не відомо.Більш конкретно на цю тему – говорити складно, адже спочатку слід ознайомитися з можливими пропозиціями, ― зазначив Зеновій Сірик. Сьогодні сайт радіо „Полонія” з посиланням на щоденник „Rzeczpospolita” повідомив, що Президент Віктор Ющенко, перебуваючи 25 січня у Страсбурзі, пообіцяв полякам зайнятися справою кладовища Львівських Орлят. „Ми знаємо, що це для поляків дуже важливе питання – сказав учора Ющенко про львівський цвинтар. На питання депутата Піотра Ґадзіновського з СЛД, що планує у цій справі зробити, український президент відповів, що уже звернувся з закликом до львівських властей змінити позицію у цій справі. – Я надіюся, що за участю уряду – ми зможемо вирішити це питання – обіцяв Ющенко, ― йдеться у повідомленні.

Цвинтар „Орлят” у Львові планувалося офіційно відкрити за участю польського і українського президентів після реставрації наприкінці 2002 року. Проте офіційне відкриття не відбулося з огляду на те, що польській та українській сторонам не вдалося погодити питання про написи на центральній меморіальній пліті меморіалу, повідомляє „Контекст-медіа”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *