ОСТАННІ НОВИНИ

Тюрінгійці потоваришували з нашою областю

|

Заступник голови ЛОДА Степан Лукашик зустрівся вчора із делегацією Вільної Держави Тюрінгія, що розташована на території Німеччини, повідомили у прес-службі ЛОДА. Пан Лукашик наголосив, що Львівщина дуже зацікавлена у співпраці із Німеччиною, адже ця країна посідає третє місце за інвестуванням нашої області – 47 мільйонів доларів, що становить 13,4% від загального обсягу інвестицій. Заступник губернатора також зазначив, що на Львівщині функціонує 119 підприємств за участю німецького капіталу.

Стратегічні інвестори сьогодні розпочали роботу над низкою масштабних проектів, повідомив пан Лукашик. Він вважає, що це зумовлено наближенням кордонів Євросоюзу до нашої держави, а особливо до Львівщини. Степан Лукашик передав гостям проект угоди про співробітництво, яке, як передбачається, буде підписане у другому півріччі цього року під час наступного візиту німецької делегації. Заступник керівника області також запропонував розглянути можливість відкриття прямого авіасполучення між Львовом та Тюрінгією.

Представники Вільної Держави Тюрінгія висловити бажання розвивати міжрегіональну співпрацю, зокрема провести у цьому році презентацію Львівщини у себе на батьківщині, запросили групу працівників органів виконавчої влади для участі в навчальних програмах, що фінансуються ЄС. Вони також зацікавлені у налагодженні тісної співпраці між Львовом та столицею Тюрінгії Ерфуртом.

Обидві сторони висловили переконання, що перша зустріч представників Вільної Держави Тюрінгії та Львівщини, буде не останньою, з надією на подальшу співпрацю.

Крім зустрічі в облдержадміністрації, програмою перебування також передбачено зустрічі з керівництвом Львівського міськвиконкому, директором інституту архітектури при НУ “Львівська політехніка” А.Павлівим, директором Першого українського театру для дітей та юнацтва В.Мочаліним, а також відвідання декількох промислових підприємств області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *