ОСТАННІ НОВИНИ

Сендега просить дати оцінку порушенням виборчого законодавства

|

Голова Львівської ОДА Олександр Сендега звернувся до прокуратури Львівської області з проханням розсілудвати та дати оцінку всім фактам зловживань, пов’ язаних із виборчим законодавством, повідомляє прес-служба Львівської ОДА. О.Сендега зробив це під час наради зпредставниками силових та контролюючих структур області, що відбулася сьогодні.

Це зверенння викликане тим, що останнім часом все частіше звучать звинувачення на адресу органів влади, УМВСУ, податкової адміністрації, військових, МНС та інших структур у вчиненні примусових дій щодо вилучення відкріпних талонів.

“Я прошу Вас , якщо є такі факти , розслідувати їх та дати відповідну оцінку.”, – підкреслив Олександр Сендега.

У свою чергу Євген Блажівський повідомив, що прокуратурою області проводиться дослідча перевірка по 30 заявах щодо порушень виборчого законодавста і по її завершенні будуть прийняти відповідні рішення згідно з чинним законодавством. Окрім того, щоб попередити антизаконні дії щодо позбавлення громадян конституційного права голосу та вільного волевиявлення, прокурор області зобов’язав районні прокуратури через ЗМІ інформувати громадян про кримінальну відповідальність і строки позбавлення волі за злочини проти виборчих прав та свобод громадян.

Як зазначив під час виступу Богдан Шкарада, через ЗМІ, інтернет-видання звучать звинувачення органів влади у брутальному втручанні у здійснення представниками правоохоронних органів виборчого права.

“Свою стурбованість цим висловив, зокрема, голова комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності В.Мойсик. У його телеграмі на ім’ я голови ОДА говориться про те, що до Комітету ВР України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності масово надходять звернення працівників правоохоронних органів та органів виконавчої влади про злочинні дії з боку ряду керівників обласних та районних ланок, спрямовані на позбавлення їх у різний спосіб конституційного права голосу та вільного волевиявлення” – повідомив заступник голови облдержадміністрації.

Такі дії, підкреслив Богдан Шкарада, є порушенням виборчих прав людини і громадянина і підпадають під ознаки злочину, передбаченого ст.157 Кримінального Кодексу України.

“Ми проти будь-яких втручань у виборчий процес, чи то зі сторони окремих громадян, чи то зі сторони посадовців різного рівня. Ті люди, які допускають втручання чи тиск, повинні пам’ятати, що є Кримінальний кодекс і за такі дії рано чи пізно доведеться відповідати” – підкреслив Богдан Шарада.

Керівництво облдержадміністрації не раз заявило, що ніколи і нікому не давало жодних ні усних, ні письмових вказівок щодо подібних дій і такі дії, що дискредитують владу, засуджує.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *