ОСТАННІ НОВИНИ

Працівник «Укразлізниці» готував ракетний удар по Чернігівщині

Олег Дерев'янко

|

Спецслужби затримали російського агента, який готував ракетний удар по об’єктах «Укрзалізниці» на Чернігівщині. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

За даними відомства, фігурант мав перевірити інформацію розвідки щодо можливого використання залізничної лінії для переміщення військової техніки ЗСУ. Для цього він приховано стежив за рухом поїздів, записував їхні маршрути та місця зупинок.

Агент мав дистанційно передати своєму російському куратору координати залізничної гілки та фото українських об’єктів. Окупанти хотіли вдарити ракетами по залізниці, щоб порушити логістику ЗСУ.

За даними слідства, чоловіка затримали під час виконання ворожого завдання. Він виявився працівником місцевого підрозділу «Укрзалізниці», ідеологічний прихильник рашизму. З минулого року він став активним учасником російських Телеграм-каналів і таким чином потрапив у поле зору окупантів.

Під час обшуку в оселі затриманого вилучено мобільний телефон і планшет, які він використовував для спілкування з агресором через месенджер.

Слідчі повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *