ОСТАННІ НОВИНИ

Працівниця дитсадка наводила ракетні удари по Харкову

Олег Дерев'янко

|

Спецслужби затримали працівницю місцевого дитячого садка, яка коригувала ракетно-дронові удари по Харкову. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

За даними відомства, у вільний від роботи час вона допомагала рашистам поцілити у пункти базування Сил оборони в обласному центрі. Для наведення ворожого вогню зрадниця отримувала від окупантів геолокації потенційних цілей, а потім проводила там дорозвідку. Для цього вона приховано спостерігала за об’єктом, щоб встановити там орієнтовну кількість особового складу та військової техніки.

Пізніше отримані дані агентка месенджером передавала своєму російському куратору та позначала координати на Google-картах. Завдяки «звітам», окупанти готували атаки на місто із застосуванням ракет та «Шахедів».

За даними слідства, жінка була дистанційно завербована російською розвідкою восени 2023 року. У поле зору окупантів вона потрапила через свого знайомого з міста Куп’янськ, який під час захоплення райцентру втік до рф та приєднався до ворожих військ.

Зловмисницю затримали у власному помешканні, відтак, найімовірніше, вона є жителькою Харкова. Під час обшуків було вилучено мобільний телефон, який вона використовувала для спілкування з агресором.

Слідчі повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Вона знаходиться під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *