ОСТАННІ НОВИНИ

Пожежники нагадали про заходи безпеки під час жнив

|

Виїзний семінар-нараду на тему „Забезпечення протипожежного захисту під час збирання врожаю” було проведено сьогодні за ініціативи Головного управління МНС України в Львівській області. Особовий склад пожежно-рятувальних підрозділів Львівської області мав можливість ознайомитись з новою зернозбиральною технікою з Росії та Америки, яка використовується на підприємстві ТзОВ „Львівське”, що у селі Звенигород та оглянули стан пожежної безпеки зернотоку в селі Зубра Пустомитівського району.

Учасникам семінару-наради було продемонстровано зернозбиральну техніку, обладнану необхідним набором первинних засобів пожежогасіння. Наступним пунктом зупинки стало місце попереднього зберігання та сушіння майбутнього врожаю.

“У зв’язку з настанням жнив Головне управління МНС України в Львівській області наголошує на необхідності дотримання відомих кожному господарнику протипожежних правил, – говорить начальник відділу Державного пожежного нагляду ГУ МНС області Олег Демідонт. – Керівники господарств повинні призначити відповідальних осіб за підготовку збиральних машин і агрегатів, а також організувати проведення інструктажів з дотримання правил пожежної безпеки в місцях збирання та зберігання урожаю. До початку жнив усі задіяні працівники повинні вивчити правила пожежної безпеки, скласти заліки та отримати спеціальні посвідчення. Особи, які не пройшли попередню підготовку, не повинні допускатися до робіт. Хлібні масиви повинні бути розбиті на ділянки. Площа кожної з них має бути такою аби врожай можна було зібрати протягом робочого дня. Відстань між цими ділянками не повинна бути меншою, ніж 8 м. Посередині неї обов’язково проорюється смуга шириною в 4 м. Якщо хлібний лан розташований поряд із лісосмугою, необхідно застосувати такі ж заходи. На випадок пожежі на полі повинен обов’язково чергувати трактор з плугом та техніка, що пристосована для цілей пожежегасіння”.

До початку збирання врожаю вся сільськогосподарська техніка має бути відремонтована, обладнана надійними протипожежними захисними пристроями, забезпечена первинними засобами пожежогасіння й прийнята спеціальною комісією, що призначається керівником господарства. Вихлопні труби двигунів машин та агрегатів мають бути обладнані надійними іскрогасниками.

Суворо заборонено курити, розводити вогнища, застосовувати відкритий вогонь на хлібних масивах і поблизу них. Необхідно стежити за дітьми аби вони не грались з вогнем. Не залишайте скляного посуду на ниві, адже він перетворюється на лінзу, коли крізь нього проходять сонячні промені, що призводить до загоряння. Виконання правил протипожежної безпеки при збиранні та зберіганні урожаю – запорука добробуту кожного громадянина України, наголошує прес-центр ГУ МНС України в Львівській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *