ОСТАННІ НОВИНИ

Олег Мицик: «Одна рука міської влади ухиляється від видачі учнівських квитків, а інша штрафує цих дітей у електротранспорті»

|

Адвокат про резонансний випадок побиття контролера «Львівелектротрансу», який відібрав паспорт у 17-річного школяра, що їхав у трамваї за учнівським квитком та не мав при собі відповідного документу:

«Ця тема має бути розібраною громадськістю міста буквально на молекули. Очевидно, що ніхто не повинен бити другого, говорити «на ти» старшій людині та висловлюватися нецензурно в трамваї. Як би тебе не провокували. Очевидно, що хлопчик вибачиться перед старшою людиною. Але це одна сторона питання, яка лежить у іншій площині, у порівнянні з проблемою, яка піднялася. Я мав годинну розмову з цим хлопчиком (його привів на консультацію товариш). Враження: надзвичайно вихована та освічена дитина. На відео видно, що «зірвався» він не одразу. Цей хлопчик школяр випускного класу. А тепер три питання, на які не має відповідей:

– де школяр має отримати учнівський квиток?  Стверджую, що не може, бо сам маю школярку у 11 класі, якій відмовилися виготовляти учнівський квиток. І вона, виходячи з тупої «фіскальної» позиції контролера, також порушник вже на протязі останніх кількох років (коли стала високою і схожою на дорослих);

– чи відомо контролеру, керівництву ЛКП та поліції, яка спішить «на ура» звинуватити дитину, що найцінніше для школяра напередодні ЗНО? Правильно, її IDпаспорт!

де передбачено право вилучати паспорт у дитини? І хто би ніс відповідальність за його втрату на передодні ЗНО?

Я мав честь читати лекції у чотирьох потоках для «Нової поліції». Тема була нібито і несуттєва – «Співпраця поліції і громади». Я у кожній групі розбирав подібні ситуації: що важливіше для авторитету полісмена – довести до абсурду конфлікт навколо дріб’язкового порушення ПДР водієм при складанні постанови чи протоколу (для показника), чи вийти переможцем, зробивши зауваження водію і відпустивши його під оплески присутніх? По поведінці частини полісменів тепер розумію, що мене чули.

А от чи пояснювали таке контролерам ЛКП? Чому моя (і інших львів’ян) дитина боїться їздити в електротранспорті, бо ось такий на перший погляд чемний контролер в гонитві за кількістю штрафів, знищить її «Ego» в присутності цілого трамваю? Чому одна рука міської влади ухиляється від видачі учнівських квитків, а інша, озброївшись придбаними за гроші громади дорогими відеореєстраторами, штрафує цих дітей, створюючи їм психологічну травму «вимушеного правопорушника» з дитинства?

Р.S. Я не маю угоди про захист цього хлопчика, а тому пишу лише як львів’янин і батько дитини такого ж віку. Я не підтримую насильства, яке він допустив.

P.Р.S.  Моя порада і прохання до контролера, якому як і мені 50 років: Ви маєте право прийняти вибачення від хлопчика і його батьків, а самому відмовитися від обвинувачення і вибачити цю дитину. Те ж стосується посадовців ЛКП: порада вдаритися головою в стіну має певний сенс: не продукуйте судимості чужій дитині шляхом подачі в поліцію листів про вимушену зупинку трамваю. Це несуттєве, порівняно з усім, що відбулося. Відкличте свої заяви.

P.P.Р.S.  Про поліцію і прокуратуру мовчу. Але знаю одне: вони дуже чутливі до громадської думки. А тому і пишу це», – про це повідомив Олег Мицик у своєму Фейсбук.

Раніше Львівський портал опублікував відео про те, як школярі побили у трамваї №8 контролера «Львівелектротрансу».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *