Справедливість перемогла мера

Марія СКИРА, „Новий Погляд”

|

Романа Андрусишина, якого несправедливо звільнив міський голова Львова Андрій Садовий, суд зобов’язав поновити на посаді начальника відділу генерального плану міста. Відповідне рішення ухвалили на судовому засіданні, яке відбулося у понеділок.

Як розповів «Погляду» Роман Андрусишин, мер незаконно звільнив його із посади торік у грудні, та ще й заднім числом. При «переформатуванні» міської ради наприкінці минулого року, начальник управління архітектури та містобудування ЛМР Юрій Криворучко запропонував панові Андрусишину перейти на нижчу посаду в управлінні, на що той відповів, що подумає над пропозицією. «Коли я прийшов після новорічних свят на роботу, то дуже здивувався, побачивши наказ про моє звільнення, датований 28 грудня 2006 року, – каже Роман Андрусишин. – Мені сказали, що я не маю права суміщати дві посади – чиновника та міського депутата. Але свого становища я досягнув наполегливою та сумлінною працею. Тому подарувати комусь свої посади не збираюся.

Це звільнення є «липовим» і незаконним. Профком згоди мене звільнити не давав, мене про це також попередньо не повідомили».

Відповідно до рішення суду, міська рада має поновити Романа Андрусишина на раніше займаній посаді та відшкодувати йому кошти за вимушений прогул.

У коментарі «Погляду» начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич сказала, що згідно із законом міськрада має право оскаржити рішення в апеляційному суді у визначений термін, і вона цим правом скористається.

Поки що триває розслідування ще одного резонансного звільнення – начальника інженерного управління ЛМР Івана Онисковця та його заступника Михайла Іванейка. Як повідомила «Погляду» начальник управління контролю та аудиту міськради Іванна Юрейко, відбулося лише одне засідання робочої групи, яка проводить службове розслідування. Жодних висновків вона наразі ще не дійшла, а детальніше говорити про винних можна буде через тиждень.

Нагадаємо, що на початку червня управління контролю та аудиту ЛМР виявило зловживань на суму 370 тисяч гривень під час ремонтів доріг. У той же час названі вище посадовці написали заяви на звільнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *