«Підкамінь-2007» не переїде

Христина СОЛОМЧАК, „Новий Погляд”

|

Аварія у Львівській області зашкодила не тільки навколишньому середовищу та населенню, а й різним культурно-освітнім заходам, які мали відбутися поблизу місця катастрофи. Одним із них є етно-фолковий фестиваль “Підкамінь-2007”.

Унаслідок техногенної катастрофи, яка сталася на шляху до місця фестивалю, його довелося відмінити, а завдані збитки оцінюють у 50 тисяч гривень. Але організатори фестивалю вирішили не здаватися і вибороти собі право провести його саме в Підкамені.

Для цього спеціальна експертна комісія проведе аналіз ґрунту, води та повітря в радіусі десяти кілометрів згаданого вище місця та дасть свою оцінку щодо екологічного стану місцевості. І якщо результати виявляться позитивними, то новою датою його проведення стане 24-26 серпня. Організатори припускають, що на День незалежності України не всі гурти зможуть приїхати до Підкаменю. Зокрема, такі групи як “Бумбокс”, “Пропала грамота” матимуть змогу у цей день заробити у Києві у п’ять разів більше, тому сумнівно, що вони відвідають фестиваль.

Та незважаючи на це, на глядачів чекає цікава програма, яка включає у себе лицарські бої, повітряну кулю та багато інших цікавих розваг. Також на фестивалі співатимуть такі гурти як “Люди добрі”, “Оркестр VITO”,” Гуцул Каліпсо”, “Свята Ватра”, “ТІК”. А от чи вдасться провести на Львівщині свій етно-фолковий фестиваль, стане відомо не раніше, ніж через два тижні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *