ОСТАННІ НОВИНИ

На фронті загинув львів’янин Роман Кропивницький

Наталя Дуляба

|

Під час бойових дій на Запоріжжі загинув 42-річний львів’янин Роман Кропивницький. Про це Львівському порталу повідомили в адміністрації храму Різдва Пресвятої Богородиці.

Життя Романа Кропивницького обірвалось 1 квітня у районі Роботиного Запорізької області.

Сьогодні, 8 квітня, о 19:00 у церкві Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові відбудеться парастас. У вівторок, 9 квітня, о 9:00 у храмі буде заупокійна літургія панахида, а об 11:00 Чин похорону продовжиться у Гарнізонному храмі в центрі міста.

«Запрошуємо всіх на заупокійну молитву за полеглого захисника», – йдеться у повідомленні.

Біографічна довідка:

Роман Кропивницький (13.02.1982 – 01.04.2024) народився у Львові. У 1999 році закінчив СЗШ №96 і поступив на юридичний факультет ЛНУ ім. І. Франка. Далі продовжив навчання у Львівському державному університеті внутрішніх справ, здобувши кваліфікацію юриста у 2006-му.

Як додають у пресслужбі мерії Львова, упродовж 2004-2005 років Роман проходив військову службу у військовій частині А3478 Збройних Сил України.

У 2007-2013 роках працював експертом-криміналістом сектору досліджень холодної зброї, трасологічних, дактилоскопічних досліджень та досліджень вогнепальної зброї відділу криміналістичних досліджень у Науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі при Управлінні Міністерства внутрішніх справ України на Львівській залізниці.

Капітан міліції. Нагороджений нагрудним знаком «За відзнаку в службі» ІІ ступеня. У 2019 році працював охоронцем відділу безпеки у ТзОВ «Ашан Україна Гіпермаркет».

З початком повномасштабного російського вторгнення добровільно став на захист Батьківщини до лав 65 окремої механізованої бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ. Виконував бойові завдання на території Запорізької області.

20 червня 2023 року отримав медаль «Ветеран війни – учасник бойових дій».

За словами близьких, Роман був розумним, цілеспрямованим, працьовитим, наполегливим, чесним, справедливим, сміливим. Завжди приходив на допомогу.

У Романа Кропивницького залишились дружина, батьки, сестра та племінниця.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *