ОСТАННІ НОВИНИ

Спілка учасників бойових дій «БУК» засуджує псевдоактивістів, які зривають мобілізацію. Оновлено

Андрій Котенський

|

ГО «Українська спілка учасників бойових дій «БУК» (братерства українських комбатів) засуджує дії псевдоактивістів, які зривають процеси мобілізації і ротації військових в Україні. Під виглядом так званого «громадського активізму» та «допомоги ЗСУ» провокатори маніпулюють та самі намагаються ухилитися від виконання громадського обов’язку.

Українська спілка учасників бойових дій «БУК» переконана, що весь героїзм таких активістів насправді для їхнього власного уникнення відповідальності перед Батьківщиною, бо «не для війни мама зайчиків ростила».

««Відчепіться від професійних активістів – вони воїни громадського і економічного фронту»! Так влучно пише один із популярних телеграм-каналів, закликаючи терміново внести в Кримінальний кодекс зміни та передбачити відповідальність за спробу вручити «професійним» громадським активістам та їхнім оспівувачам повістку… Немає кому вручити повістку – всюди професійні громадські активісти, які прикриваються допомогою для ЗСУ, а самі воювати чомусь не поспішають», – йдеться у повідомленні спілки.

ГО «Українська спілка учасників бойових дій «БУК» також вважає, що частина публічних акцій, які проводять у Львові може бути проплачена. І до цих заходів дуже часто долучаються персонажі, які відверто дискредитують роботу територіальних центрів комплектування військ.

««Заробітчани», які героїчно обвішуються прапорами України, хоробро малюють плакати, безстрашно роблять гарні пози до фотографії та з останніх сил сильно-сильно вимагають виділити більше коштів для ЗСУ. І начебто, спитаєте ви, а що не так? Хіба вимагати більше коштів на ЗСУ зле? Так, на Сили оборони потрібно виділяти якомога більше і допомагати усім чим можемо. Але давайте розділяти мухи і котлети… Хочете допомогти ЗСУ – донатьте, або краще прийдіть добровільно у військкомат та станьте на захист Батьківщини. Нам нові побратими тут, на передовій, ой як потрібні», – йдеться у повідомленні Братерства українських комбатів.

ГО військових у своєму зверненні апелює до трьох активістів: Юрія Романчука, Остапа Стахіва та Романа Тузяка.

У БУК переконані, що користі з подібних заходів для ЗСУ насправді мало. Натомість вони вбачають зворотній ефект, бо своїми діями такі активісти дискредитують справжніх небайдужих людей, ветеранів та діючих учасників російсько-української війни.

Оновлено 09 квітня 2024 року

Не потрібно всіх активістів ставити в один ряд із псевдоактивістами-провокаторами. Про це в коментарі Львівському порталу повідомив один із ініціаторів протесту «Гроші на ЗСУ» Юрій Романчук.

«Ми боремося за підтримку ЗСУ та проти некритичних витрат ЛМР. Збирались на акції «Гроші для ЗСУ» і ходили до Андрія Івановича Садового додому (мера Львова – ред.), бо він вже двічі проігнорував запрошення вийти до громади. На жаль нам так і не вдалося «попити какао» із мером та почути, чому міська рада  виділяє для ЗСУ мало коштів. Знову ж таки, ці протести не мають жодного відношення до мобілізації чи її зриву. І ототожнювати мене і Романа Тузяка із псевдоактивістом Остапом Стахівом не потрібно», – повідомив Юрій Романчук.

Він не виключає, що відповідна інформація може містити замовний характер та бути тиском на дії активістів.

«Де я міг «перейти дорогу» спілці учасників бойових дій «БУК»? Чим зриваю мобілізацію – не знаю. Я борюся за підтримку і фінансування ЗСУ. І в мене немає статків, які «спілка» закидає. У мене також є військовий квиток, і всі ці факти можна перевірити… Але мене не перестає турбувати питання, навіщо в час війни виконком Львівської міськради замовляє послуг таксі на 900 тисяч, чому альтанка у Парку 700-річчя Львова ремонтуються за 340 тисяч. Чому у 2022 році мерія виділила на озброєння України всього 230 млн грн при бюджеті у 14 мільярдів гривень… При цьому місто в час війни продовжує платити величезні премії чиновникам… Мені видається, що подібні закиди це банальний тистк, щоб люди передумали ходити під будинок мера Львова,  нагадувати йому про потреби ЗСУ. Але цим моїх намірів не змінити», – додав Юрій Романчук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *