ОСТАННІ НОВИНИ

Українські хакери знищили дата-центр, яким користувався російський ВПК, – ЗМІ

Маркіян Рой

|

Українські хакери, які, ймовірно, пов’язані зі Службою безпеки, знищили дата-центр, що використовувався російським військово-промисловим комплексом, а також – нафтогазовим і телекомунікаційним Про це повідомило поінформоване джерело Інтерфакс-Україна.

«Це була спільна операція української хакерської групи BLACKJACK і кібердепартаменту СБУ. Вони знищили понад 300 Тб даних. Це 400 віртуальних і 42 фізичні сервери, на яких розміщувалася внутрішня документація, резервні копії та інші програми, через які клієнти віддалено керували виробничими процесами на підприємствах», – розповів співрозмовник.

Він також зауважив, що мова йде про підприємства РФ «Лукойл», «Роснафта», «Уральський завод цивільної авіації», «НВП “РУБІН», який є у складі холдингу «Роселектроніка», «Уральський завод спецтехніки», «Газпром», «Трансгаз», «Норильський нікель», «Ростелеком», «Телеком» і «Мегафон».

«У хмарному сервісі OwenCloud.ru свої дані містили понад 10 тисяч юросіб – підприємства російського ВПК, нафтогазового, металургійного, авіакосмічного комплексів, а також телекомунікаційні гіганти», – підкреслює джерело інформаційного агентства.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *