Черговий земельний скандал

Марія ДОРОТИЧ, “Україна і час”

|

Львівський господарський апеляційний суд розглядає справу про незаконне привласнення 15 земельних ділянок, що їх хочуть використати для спорудження автозаправок.

Ініціативна група міських депутатів, серед яких Олег Махніцький (ВО “Свобода”), Володимир Гірняк (УНП), Віра Лясковська (УНП), Тетяна Крушельницька (фракція “Наша Україна”), забила на сполох. У Ратуші розповідають, що 2000 року посадовці прийняли ухвалу про продаж на конкурсних засадах п`яти земельних ділянок. За словами Володимира Гірняка, усі земельні ділянки купило ПП “Галицькі справи”. Однак останні сфабрикували ухвалу, вирішивши таким чином нагріти руки на землі. Через два-три роки “Галицькі справи” перепродують СП “Західній нафтовій групі” законно отримані від міськради земельні ділянки, додавши до переліку ще п`ятнадцять. Керівництво “Західної нафтової групи” планує використати землю під будівництво автозаправок. Щоправда, левова їх частка повинна постати на заборонених законодавством територіях — у паркових зонах Львова та неподалік водоймищ.

“Про оборудки “Галицьких справ” ми дізналися минулого року, — розповідає пан Гірняк. — У міськраді створили спеціальну депутатську комісію, яка достеменно вивчила справу. Проаналізувавши ситуацію, ми побачили, що фактично вільними є дві-три ділянки. Решта або зайняті, або розташовані у паркових зонах, де будувати автозаправки заборонено. Загальна площа ділянок, за які бореться ініціативна група Ратуші, — 2,5 гектара”.

Наразі за фактом фальсифікації документів на згадані земельні ділянки порушено кримінальну справу і триває слідство. Під час судового засідання у приміщенні Господарського апеляційного суду представники “Західної нафтової групи” намагалися примусити депутатів міськради дозволити будівництво на захоплених ділянках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *