ОСТАННІ НОВИНИ

ВМС повідомляють, що гроші львів’ян із фрегату «Дружба» скерували на дрони

Маркіян Рой

|

20 млн грн львів’ян, які за вказівкою мера Львова Андрія Садового виділили на непридатний для військових дій вітрильний фрегат «Дружба», таки скерували на обладнання для бойових частин. Про це після скандального розслідування журналістів Lviv.media повідомили у Військово морських силах Збройних сил України, пише Zaxid.net.

Після появи цієї публікації журналісти звернулися за коментарем до речника ВМС Дмитра Плетенчука, який спростував повідомлення про скерування грошей з бюджету Львова на ремонт навчального фрегату «Дружба».

«Стосовно появи в мережі інтернет публікацій щодо нецільового використання коштів у сумі 20 мільйонів гривень, виділених для ВМС ЗС України Львівською міською радою, повідомляємо, що командування ВМС ЗС України зверталося до львівської громади з проханням посприяти у покращенні матеріально-технічного забезпечення Інституту ВМС, адже основна частина фінансування в умовах війни спрямовується на забезпечення саме бойових частин та підрозділів. Гроші планували виділити на закупівлю морських засобів навігації, океанографії та зв’язку для вдосконалення навчально-матеріальної бази єдиного в Україні військового вишу, що готує профільних фахівців для національного флоту», – повідомив Дмитро Плетенчук журналістам.

Утім, враховуючи складну ситуацію на фронті, Військово-морські сили ухвалили витратити гроші Львівської міськради інакше – закупити обладнання для бойових частин.

«Проте, враховуючи поточну безпекову ситуації, після надходження кошти були перерозподілені на закупівлю FPV-дронів та приладів нічного бачення для бойових підрозділів ВМС ЗС України. Субвенція, яку виділила Львівська міська рада, не використовувалась на навчальний вітрильний фрегат “Дружба”», – додав речник ВМС України Дмитро Плетенчук.

Зазначимо, що наприкінці серпня 2023 року до Львівської міськради звернувся командувач ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа й попросив допомогти із закупівлею двох комплектів вітрил та морських засобів навігації та зв’язку. У ВМС пояснювали, що судно потрібне для навчання курсантів Одеської морської академії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *