ОСТАННІ НОВИНИ

60% українців вважають, що головна ціль РФ – геноцид і знищення нації, – КМІС

Маркіян Рой

|

Більшість опитаних українців (60%) вважають, що метою Росії у війні є знищення української нації. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

«Більшість українців – 60% – вважають, що Росія прагне знищити українську націю (34%) або навіть здійснити фізичний геноцид більшості населення (26%). Ще 6% українців вважають, що Росія хоче підкорити всі території, хоча і лишити їм певну культурну автономію в складі Росії. На думку 12% українців Росія прагне змінити владу та створити маріонеткову державу, яка буде слухатися у всьому Росію», – йдеться в повідомленні.

Та лише 7% українців вважають, що агресор прагне зберегти за собою вже окуповані території та насправді не претендує на всю або більшість територій України.

Повідомляється, що один з варіантів відповідей був сформульований таким чином, щоб бути наближеним до російської пропаганди, а саме – проведення «денацифікації» та демілітаризації України без посягань на незалежність України. Цей варіант обрали 5% респондентів.

Опитування проводилось впродовж 16−22 травня 2024 року методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (CATI). Участь у ньому взяли дорослі громадяни України віком від 18 років. Опитано 1067 респондентів, що мешкають на підконтрольній Україні території.

Статистична похибка такої вибірки не перевищувала 3,4% для показників, близьких до 50%, 3,0% для показників, близьких до 25%, 2,1% – для показників, близьких до 10%, 1,5% – для показників, близьких до 5%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *