ОСТАННІ НОВИНИ

Посадовець «Укренерго» висловлював бажання масових вбивств українців

Олег Дерев'янко

|

У Києві спецслужби затримали посадовця «Укренерго», який виправдовував воєнні злочини рашистів, заперечував державність України, а також особисто висловлював своє бажання масового вбивства українців. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Фігурантом є один з керівників департаменту безпеки держпідприємства, який відповідав за охорону стратегічно важливих об’єктів Об’єднаної енергосистеми України.

За матеріалами справи, посадовець при розмовах з колегами та знайомими намагався виправдовувати воєнні злочини рашистів, зокрема повітряні атаки на цивільну інфраструктуру нашої держави.

Крім того, як свідчать матеріали розслідування, під час телефонних дзвінків своїм приятелям фігурант «зливав» їм інформацію про наслідки ракетно-дронових ударів по українських енергооб’єктах.

Одночасно посадовець вихваляв кремлівський режим та ставив під сумнів існування держави Україна. Ба більше, він особисто висловлював своє бажання масового вбивства українців.

Правоохоронці поетапно задокументували злочинні дії фігуранта і затримали його за місцем проживання у Києві.

Мовно-лінгвістична експертиза підтвердила факти протиправної діяльності посадовця на користь країни-агресора.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою).

Зловмиснику загрожує до восьми років тюрми з конфіскацією майна.

Оновлено

Пізніше «Укренерго» повідомило, що з 14 жовтня відсторонило від виконання посадових обов’язків співробітника.

«Будь-які прояви виправдовування російської агресії для колективу “Укренерго” є неприйнятними. Особливо, з урахуванням того, що від атак окупантів на робочих місцях загинули 9 наших співробітників, а ще 11 – полягли на фронті, зі зброєю в руках», – йдеться у повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *