ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські університети потрапили до світового рейтингу вишів

Маркіян Рой

|

Сімнадцять українських університетів, серед яких два, що діють у Львові, увійшли до міжнародного рейтингу найкращих університетів світу від британського журналу Times Higher Education. Про це повідомили у Міністерстві освіти та науки України.

«9 жовтня в межах Всесвітнього академічного саміту британська рейтингова агенція «Times Higher Education» оприлюднила результати одного з найвпливовіших рейтингів університетів світу. Усього оцінювали 2095 установ зі 115 країн», – йдеться в повідомленні.

Цього року до рейтингу внесено рекордну кількість українських університетів — 17 ЗВО із Дніпра, Івано-Франківська, Києва, Львова, Одеси, Сум, Ужгорода, Харкова та Чернівців. Також рекордною є кількість українських університетів, які подали заявку для участі в рейтингу, — 55, що на третину більше порівняно з минулим роком.

Сумський державний університет отримав найвищу позицію серед українських ЗВО, увійшовши до групи університетів, що посіли місця в діапазоні 801–1000 у світовому рейтингу. Усі інші українські заклади потрапили до групи 1501+.

До рейтингу включили Львівський національний університет імені Івана Франка та НУ «Львівська політехніка».

Діяльність вишів оцінювали за 18 показниками ефективності, згруповані у п’ять узагальнених індикаторів:

  • освітня діяльність,
  • дослідницьке середовище,
  • якість досліджень,
  • співпраця з промисловістю,
  • міжнародна відкритість.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *