ОСТАННІ НОВИНИ

План перемоги передбачає зняття обмежень на використання західної далекобійної зброї по РФ, – Зеленський

Маркіян Рой

|

Оборонний пункт плану перемоги передбачає допомогу партнерів у комплектуванні бригад резерву для Збройних сил України та зняття обмежень на використання західної далекобійної зброї по росії. Про це президент Володимир Зеленський сказав 16 жовтня, виступаючи у Верховній Раді.

«Другий пункт – оборона. Це незворотне зміцнення української оборони проти агресора. Це реалістично – захищати наші позиції на полі бою в Україні й водночас повертати війну на територію Росії, щоб росіяни справді відчували, що таке війна», – сказав Зеленський.

За його словами, є чіткий перелік зброї, яка здатна підтримувати таку силу українських військових. Ключем до реалізації другого пункту плану перемоги Зеленський назвав:

  • успішне продовження операцій Сил оборони та безпеки України у визначених районах російської території;
  • посилення позицій Сил оборони та знищення наступального потенціалу Росії на тимчасово окупованій території України;
  • допомога міжнародних партнерів у комплектуванні бригад резерву для ЗСУ;
  • виведення ППО України на такий рівень, який є достатнім для захисту населених пунктів від російських ракет і дронів, та спільні захисні операції з сусідами України в Європі для збиття цілей у межах доступу повітряного щита партнерів;
  • розширення операцій із застосуванням українських ракет і дронів, а також інвестиції у збільшення їх виробництва в Україні;
  • зняття обмежень Заходу на застосування далекобійної зброї на всій окупованій Росією території України й на території РФ – по обʼєктах воєнної інфраструктури – і надання відповідних ракет, дронів та інших засобів ураження;
  • надання Україні в реальному часі супутникових даних і даних, що отримуються іншими засобами розвідки.

«Виведення ППО України на такий рівень, який є достатнім для захисту наших міст і сіл від російських ракет і дронів, та спільні захисні операції з нашими сусідами у Європі для збиття російських ракет і дронів у межах доступу повітряного щита партнерів; розширення операцій із застосуванням наших українських ракет і дронів, а також інвестиції у розширення їх виробництва в Україні», – розповів Зеленський.

Зазначимо, Володимир Зеленський вже не вперше публічно висловлює очікування щодо завершення війни не пізніше 2025 року. Про це він говорив під час свого жовтневого турне Європою, де зустрічався з лідерами Німеччини, ІталіїХорватіїФранціїВатикануВеликої Британії.

Нагадаємо, 16 жовтня президент України розповів українцям у стінах Верховної Ради, що саме передбачає його план перемоги. Він складається із п’яти пунктів:

Запрошення України до НАТО

  1. Здатність України вести успішну оборону
  2. Стримування російської агресії
  3. Захист стратегічного економічного потенціалу України
  4. Післявоєнний час

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото:REUTERS/Andrii Nesterenko

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *