ОСТАННІ НОВИНИ

Україна пропонує розмістити на своїй землі стратегічний пакет стримування, – Зеленський

Олег Дерев'янко

|

Україна пропонує розмістити на своїй землі комплексний неядерний стратегічний пакет стримування, який буде достатнім для захисту України від воєнної загрози росії. Про це президент Володимир Зеленський сказав 16 жовтня, виступаючи у Верховній Раді.

Стримування – третій пункт плану перемоги, що передбачає розміщення на території України комплексного неядерного пакета стримування для захисту від будь-якої воєнних загроз з боку росії.

Зеленський додав, що цей пакет звузить варіативність дій рф до таких перспектив:

  • або приєднатись до чесного дипломатичного процесу для справедливого завершення війни;
  • або гарантовано втратити можливість продовжити агресивну війну внаслідок застосування Україною наданого пакету стримування згідно з визначеними військовими цілями росії.

«Тобто пакет стримування – це факт, що росія або йде в дипломатію, або йде… до втрати її машини війни», – сказав глава держави.

Цей пункт можна забезпечити, зокрема, фінансуванням у межах уже укладених безпекових угод із партнерами та визначених обсягів фінансової підтримки.

Також до третього пункту плану перемоги є таємний додаток. Його вже отримали лідери США, Великої Британії, Франції, Італії та Німеччини.

Отримають і ще деякі держави, які можуть наповнити змістом для України цю дуже добре відому світові концепцію стримування.

Нагадаємо, 16 жовтня президент України розповів українцям у стінах Верховної Ради, що саме передбачає його план перемоги. Він складається із п’яти пунктів:

  1. Запрошення України до НАТО
  2. Здатність України вести успішну оборону
  3. Стримування російської агресії
  4. Захист стратегічного економічного потенціалу України
  5. Післявоєнний час

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *