ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові запрацювала університетська лікарня медичного університету

Олег Дерев'янко

|

З 1 липня «Університетська лікарня» Львівського національного медичного університету відновила повноцінний прийом пацієнтів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі медичного університету.

Лікарня почала приймати пацієнтів в амбулаторному, діагностичному відділенні та стаціонарі.

Процес відновлення роботи лікарні передував кільком місяцям організаційних заходів, включаючи передачу майна лікарні Львівської залізниці від Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України до Міністерства охорони здоров’я України, а потім до Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Крім того, належало вирішити питання з переведенням на нові місця праці колишніх працівників лікарні залізниці.

Як повідомила виконувачка обов`язків головної лікарки університетської лікарні, професорка Тетяна Яворська, за неповний місяць відділення первинної медичної допомоги уклало декларації на медичне обслуговування з майже 3500 пацієнтами, як дорослих, так і дітей. Амбулаторні звернення склали близько 6500 випадків.

Стаціонарні відділення, що відновили роботу 8 липня, вже провели понад 100 операцій. Наразі працюють 10 відділень стаціонару та 22 структурних підрозділи лікарні. З 280 ліжок хірургічного та терапевтичного профілю заповнено 215.

Лікарня також планує відновлення роботи кількох додаткових відділень, включаючи гінекологічне та офтальмологічне, а також отримання нового обладнання – ангіографа та магнітно-резонансного томографа.

Це дасть змогу надавати якісну медичну допомогу при інфарктах та інсультах, а відтак відкрити нові відділення та укласти договори на додаткові пакети на медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій з Національною службою здоров`я України.

На початку серпня також відновляться заняття для лікарів-інтернів, а в клініці розпочнуться роботи з облаштування приміщень для університетських кафедр та занять студентів.

Нагадаємо, що 16 червня 2022 року МОЗ підтримало ідею передачі лікарні Львівської залізниці у підпорядкування Львівського медичного університету імені Данила Галицького.

Отримати лікарню Львівської залізниці у своє підпорядкування хотів і міський голова Львова Андрій Садовий.

Лікарня була базовим медичним центром «Львівської залізниці». До її складу входили стаціонар на 515 ліжок з цілодобовим наданням планової та ургентної допомоги, поліклініка для дорослих і дітей, Міждорожний консультативно-діагностичний центр, Міждорожні центри здоров’я жінки, ендохірургії та урології.

Влітку 2020 року Центр охорони здоров’я «Укрзалізниці» нібито хотів перепрофілювати підпорядковані їй лікарні на виробничі підрозділи. Йшлося також і про Львівську залізничну лікарню.

2 січня 2024 року уряд ухвалив рішення про передачу майна виробничого підрозділу «Львівська клінічна лікарня на залізничному транспорті» філії «Центр охорони здоров’я» АТ «Укрзалізниця» до сфери управління МОЗ для створення Університетської лікарні Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Сама Львівська залізнична лікарня працює понад 80 років. Під час «Євро-2012» європейські експерти визначили її як медичний заклад, який відповідав усім стандартам, необхідним для обслуговування гостей і учасників чемпіонату.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *