ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий хоче опікуватись лікарнею «Укрзалізниці»

Наталя Дуляба

|

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив про готовність міста взяти на свій баланс Львівську клінічну лікарню на залізничному транспорті, що на вул. Огієнка. Про це він розповів під час брифінгу у середу, 24 березня, передає Львівський портал.

Розповідаючи про забезпечення львівських лікарень киснем, Андрій Садовий відзначив, що частину кисневих концентраторів, які місто має придбати найближчим часом, віддадуть залізничній лікарні. У медзакладі погодились створити резерв для прийому хворих на Covid-19.

При цьому мер наголосив, що Львів готовий взяти цю лікарню під свою опіку: «Ми взагалі готові брати на баланс міста залізничну лікарню, бо сьогодні вона є «в повітрі». Залізниця її ніби не хоче, держава не хоче фінансувати, тож ми готові її забирати для міста».

Зазначимо, що лікарня на вул. Огієнка, 5 є базовим медичним центром «Львівської залізниці». До її складу входять стаціонар на 515 ліжок з цілодобовим наданням планової та ургентної допомоги, поліклініка для дорослих і дітей, Міждорожній консультативно-діагностичний центр, Міждорожні центри здоров’я жінки, ендохірургії та урології.

Влітку минулого року стало відомо, що Центр охорони здоров’я «Укрзалізниці» нібито хоче перепрофілювати підпорядковані їй лікарні на виробничі підрозділи. Йшлося також і про Львівську залізничну лікарню. Наразі про подібні наміри більше нічого не чути.

Додамо, що Львівська залізнична лікарня працює понад 80 років. Під час «Євро-2012» європейські експерти визначили її як медичний заклад, який відповідав усім стандартам, необхідним для обслуговування гостей і учасників чемпіонату.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *