ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд підтримав створення університетської лікарні у Львові

Маркіян Рой

|

Уряд ухвалив рішення про передачу майна виробничого підрозділу «Львівська клінічна лікарня на залізничному транспорті» філії «Центр охорони здоров’я» АТ «Укрзалізниця» до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України для створення Університетської лікарні Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Про це повідомили у пресслужбі МОЗ.

У МОЗ вважають, що створення потужних університетських лікарень є ключовим кроком до поліпшення якості медичної освіти та медичної допомоги в Україні.

«Університетська лікарня Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького буде спроможною забезпечити високий рівень практичної підготовки студентів та інтернів, удосконалення навичок у практикуючих лікарів, медичних сестер й інших фахівців сфери охорони здоров’я, збереження професійних навичок викладачів. Вона стане платформою для впровадження сучасних технологій діагностики і лікування та залучення найкращих, в тому числі вузькоспеціалізованих фахівців до надання медичної допомоги пацієнтам», – розповів міністр Віктор Ляшко.

Планується, що університетська лікарня буде отримувати фінансування за надання медичних послуг за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення. Це сприятиме створенню стійкої фінансової бази для забезпечення якісної медичної допомоги та підготовки медичних фахівців.

Для України створення університетських лікарень стане однією з ключових складових плану відновлення мережі медичних закладів у воєнний та післявоєнний періоди.

У Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького зазначили, що під Університетську клініку будуть передані приміщення, обладнання та медична апаратура, що там є за адресою: Львів, вул. Огієнка 1-5. Як зауважив виконувач обов`язків ректора Університету, доктор медичних наук Орест Чемерис, процес передачі та переоформлення триватиме кілька місяців.

«Як і було обіцяно, усім працівникам, які на сьогодні є в штаті Львівської клінічної лікарні на залізничному транспорті, буде запропоновано написати заяви про переведення в Університетську лікарню. До процедури створення Університетської клініки будуть залучені спільно представники ректорату, структурних підрозділів ЛНМУ та нинішнє керівництво лікарні залізниці», – йдеться в повідомленні.

16 червня Міністерство охорони здоров’я підтримало ідею передачі лікарні Львівської залізниці у підпорядкування Львівського медичного університету імені Данила Галицького.

Нагадаємо, отримати лікарню Львівської залізниці у своє підпорядкування торік хотів міський голова Львова Андрій Садовий.

Як перше капіталовкладення міста в медустанову передали 50 кисневих концентраторів, але і це не допомогло. У відповідь на бажання опікуватись залізничною лікарнею Кабмін відповів відмовою.

Додамо, що лікарня на вул. Огієнка, 5 є базовим медичним центром «Львівської залізниці». До її складу входять стаціонар на 515 ліжок з цілодобовим наданням планової та ургентної допомоги, поліклініка для дорослих і дітей, Міждорожний консультативно-діагностичний центр, Міждорожні центри здоров’я жінки, ендохірургії та урології.

Влітку 2020 року Центр охорони здоров’я «Укрзалізниці» нібито хотів перепрофілювати підпорядковані їй лікарні на виробничі підрозділи. Йшлося також і про Львівську залізничну лікарню. Втім про подібні наміри більше нічого не чути.

Сама Львівська залізнична лікарня працює понад 80 років. Під час «Євро-2012» європейські експерти визначили її як медичний заклад, який відповідав усім стандартам, необхідним для обслуговування гостей і учасників чемпіонату.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *