ОСТАННІ НОВИНИ

Через блокаду кордону поляками є черги і на кордоні з ще трьома країнами ЄС

Андрій Котенський

|

Польські фермери продовжують блокувати рух українського вантажного транспорту на напрямку 5 пунктів пропуску, через це спостерігаються черги вантажівок і на кордоні зі Словаччиною, Угорщиною та Румунією. Про це повідомив речник ДПСУ полковник Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону та в коментарі Українській правді.

«Польські фермери станом на зараз продовжують блокувати 5 напрямків, це пункти пропуску «Ягодин», «Устилуг», «Угринів», «Рава-Руська» та «Шегині». І якщо в бік України вони ще пропускають певну кількість вантажних транспортних засобів (найменше по «Ягодину» та «Шегинях»), то на всіх цих напрямках узагалі не пропускаються вантажівки в бік Польщі. Фактично зараз рух вантажівок з України в Польщу на цих п’яти напрямках повністю заблокований», – повідомив Андрій Демченко.

В чергах на території Польщі, за словами Демченка, загалом сукупно знаходяться приблизно 1050 вантажівок, найбільше навпроти ПП «Рава-Руська» та «Ягодин». Рух вантажівок через ПП «Краківець» наразі не заблоковано.

У коментарі «Українській правді» Демченко додав, що через блокування на території Польщі фіксується і збільшення черг на  інших напрямках. Так в напрямку ПП «Ужгород» з боку Словаччини знаходяться 500 вантажівок, навпроти пункту пропуску «Тиса» з боку Угорщини – понад 1000 в.т.з. і навпроти двох ПП «Дякове» і «Порубне» з боку Румунії 500 та 350 вантажівок відповідно.

Водночас рух вантажівок на цих напрямках інтенсивний, відповідно до їхніх пропускних спроможностей.

На даний час рух автобусів та легкових автомобілів не блокується і відбувається на всіх напрямках.

Як відомо, з 9 лютого 2024 року на території Польщі розпочались масштабні акції протесту  польських фермерів, яким заважає українська агропродукція, у тому числі та, що транзитом прямує до інших країн.

11 лютого польські фермери, які блокували пункти пропуску для вантажного транспорту висипали українське зерно на дорогу.

20 лютого польські фермери блокували також залізницю та розсипали збіжжя з вантажного вагону на колії.

На одному з плакатів, які польські фермери розвісили на своїх тракторах, був заклик до російського диктатора путіна навести лад в Україні.

Генконсулка Польщі у Львові назвала дії фермерів на кордоні соромом та ганьбою.

У п’ятницю, 23 лютого, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль із міністерською командою прибув на кордон із Польщею, проте зустріч із польськими урядовцями так і не відбулася.

В ніч на 25 лютого в Польщі сталося наймасштабніше пошкодження української агропродукції – на залізниці розсипали 160 тонн українського зерна.

Попри блокаду української агропродукцї Польща нарощує експорт агропродукції із терористичної росії. 27 лютого знімальну групу журналістів Української правди, що проводили розслідування експорту до Польщі агропродукції із рф і білоруссі затримали польські правоохоронці.

7 березня у Польщі затримали і депортували ще двох українських журналістів, що розслідувати торгівлю з росією.

11 березня протестувальники разом із польською поліцією блокували проїзд українських автобусів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *