ОСТАННІ НОВИНИ

У Польщі на залізниці розсипали 160 тонн українського зерна

Ольга Денисяка

|

В ніч на 25 лютого в Польщі сталося наймасштабніше пошкодження українського зерна від початку протестів – фермери пошкодили 160 тонн українського зерна. Про це йдеться в повідомленні Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

У міністерстві повідомили про пошкодження 160 тонн українського зерна на польській залізничній станції. Вночі з 24 на 25 лютого на станції Котомеж була розсипана українська агропродукція з 8 напіввагонів. Вантаж прямував транзитом до порту Гданськ, звідки направлявся до інших країн світу.

«Українська сторона сумлінно виконує свої зобов’язання і згідно домовленностям з польським урядом не експортує деякі види агропродукції на територію Польщі. Це підтверджено на офіційному рівні – ані зернові, ані кукурудза, ані рапс – не залишається там. Це четвертий випадок вандалізму на польских залізничних станціях. Четвертий випадок безкарності і безвідповідальності», – прокоментував міністр розвитку громад, теториторій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Нагадаємо, що з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску «Дорогуськ–Ягодин» та «Хребенне–Рава-Руська». 11 лютого польські фермери, які блокували дорогу висипали українське зерно на дорогу.

20 лютого польські фермери посилили протести поблизу ПП «Медика-Шегині». Протестувальники перекрили залізницю, а крім того розсипали збіжжя з вантажного вагону на колії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *