ОСТАННІ НОВИНИ

Генконсулка Польщі у Львові назвала дії фермерів на кордоні соромом та ганьбою

Ольга Денисяка

|

Генеральна консулка Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич засудила дії польських фермерів на польсько-українському кордоні. Генконсулка перепросила України, вказавши, що не вірить у те, що це справа рук «справжніх» її співвітчизників. Про це йдеться в її дописі у соцмережах.

«Не можу робити вигляд, що не бачу цих ганебних дій Польщі на польсько-українському кордоні. Вибачте, мої любі українські друзі. Те, що відбувається, не може бути справою мого народу», – заявила Еліза Дзвонкевич.

Генеральна консулка згадала про події під час Варшавського повстання, коли росіяни відмовили у посадці для заправки літакам союзників. Вона зазначила, думала, що так поводитись можуть лише росіяни.

«А чим сьогодні займаються «польські» фермери та перевізники? Аж не віриться, що це поляки…. Справжній поляк ніколи б не вдарив сусіда, борця за свободу, у спину. Це не про вимоги, а про форму протесту. Це ганьба і сором. Вибачте, Україно», – наголосила Дзвонкевич.

Нагадаємо, що з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску «Дорогуськ–Ягодин» та «Хребенне–Рава-Руська». Наступного дня фермери обмежили рух автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Зосін–Устилуг» та «Долгобичув–Угринів». 13 лютого польські фермери розпочали акцію протесту біля пункту пропуску «Корчова — Краківець».

11 лютого польські фермери висипали українське зерно на дорогу. 20 лютого польські фермери перекрили залізницю та розсипали зерно з вантажного вагону на колії.

20 лютого польські протестувальники розпочали більш жорстко блокувати рух на кордоні з Україною. Зокрема, у трьох пунктах пропуску не пропускали пасажирські автобуси та легкові автомобілі. Згодом у ПП «Рава-Руська», «Устилуг», і «Угринів» все ж почали пропускати пасажирський транспорт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *