ОСТАННІ НОВИНИ

Польські фермери на кордоні висипали зерно з кількох українських вантажівок

Маркіян Рой

|

Протестуючі біля пункту перетину польсько-українського кордону польські аграрії висипали частину зерна з трьох українських вантажівок, поліція розслідує інцидент. Про це повідомляє RMF24, пише Європейська правда.

Випадок стався 11 лютого близько 11:30  біля пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ», одного з місць протесту польських фермерів.

Відео з місця інциденту з’явилося на сторінці farmer.pl у Facebook.


«Три вантажівки, за кермом яких були громадяни України, в’їхали до Польщі після митних процедур. Учасники протесту не дали їм їхати далі і в певний момент відкрили напівпричепи, внаслідок чого частина зерна висипалася на дорогу. Водії після цього поїхали назад у в Україну», – повідомила представниця поліції Хелма Єва Чиж.

Вона додала, що силового протистояння під час цих подій не було.

«Ми проводимо розслідування, встановлюємо особи людей, які брали у цьому участь, і опитуємо свідків», – додала Єва Чиж, зазначивши, що далі зібрані дані передадуть до прокуратури для правової оцінки.

Нагадаємо, у п’ятницю, 8 лютого фермери з усієї Польщі розпочали акцію протесту, що, як очікується, триватиме 30 днів. Вона передбачає, серед іншого, блокування доріг і прикордонних переходів з Україною.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *