ОСТАННІ НОВИНИ

Польські аграрії висипали зерно з вагона поблизу кордону з Україною

Маркіян Рой

|

Вранці 20 лютого польські фермери посилили протести поблизу ПП «Медика-Шегині». Протестувальники перекрили залізницю. А крім того розсипали збіжжя з вантажного вагону на колії. Про це повідомляє Суспільне.

«Це реакція на наплив збіжжя з України. Це дуже погано. Люди в розпачі і не можуть стриматись. Ніхто цього не контролює: ні польська влада, ні українська», – каже співорганізатор протесту польських фермерів Роман Кондрув.

За його словами, протестувальники висипають збіжжя «через емоції».

«Не маємо впливу на людей, вони не можуть витримати і висипають. Ми є банкрутами, бо все звозять з України неконтрольовано», – додає співорганізатор протесту.

Напередодні, польські фермери на кордоні заблокували гуманітарні вантажі, і намагались зупинити потяги.

Нагадаємо, що з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску «Дорогуськ–Ягодин» та «Хребенне–Рава-Руська». 11 лютого польські фермери, які блокували дорогу висипали українське зерно на дорогу.

Наступного дня фермери обмежили рух автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Зосін–Устилуг» та «Долгобичув–Угринів».

13 лютого польські фермери розпочали акцію протесту біля пункту пропуску «Корчова — Краківець». Це вже шостий пункт на кордоні з Польщею, де обмежено рух транспорту.

З 20 лютого польські фермери погрожують заблокувати усі прикордонні переходи між Польщею та Україною, а також під’їзні шляхи до залізничних перевалочних станцій і морських портів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *