ОСТАННІ НОВИНИ

Польські фермери закликали путіна «навести порядок» в Україні та в Європі

Андрій Котенський

|

На одному з плакатів, які польські фермери розвісили на своїх тракторах, помітили напис з закликом до російського диктатора путіна навести лад в Україні». Про це повідомила Європейська правда із посиланням на газету Wyborcza.

На скандальному плакаті було написано: «Путін, наведи порядок і в Україні, і в Брюсселі, і з нашими урядовцями». Поруч з ним був прикріплений прапор СРСР.

Коли журналіст видання звернув увагу на скандальний банер, організатори не приховували свого здивування ситуацією. Вони підкреслили, що учасники протесту несуть індивідуальну відповідальність за зміст плакатів.

За неофіційними даними, на особу, яка прикріпила цей плакат, мав би бути складений протокол за пропаганду тоталітарного державного устрою.

Ситуацію прокоментував глава МВС Польщі Марчін Кервінський, який підтвердив, що проти автора плаката будуть вжиті заходи.

«Поліція та прокуратура проводять дії проти його автора. Згоди на такі злочинні дії не буде», – пообіцяв польський міністр.

Нагадаємо, що з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску «Дорогуськ–Ягодин» та «Хребенне–Рава-Руська». Наступного дня фермери обмежили рух автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Зосін–Устилуг» та «Долгобичув–Угринів». 13 лютого польські фермери розпочали акцію протесту біля пункту пропуску «Корчова–Краківець».

11 лютого польські фермери висипали українське зерно на дорогу. 20 лютого польські фермери перекрили залізницю та розсипали зерно з вантажного вагону на колії.

На вечір, 20 лютого, частково розблоковано лише три пункти пропуску.

Нагадаємо також, що професор Мацей Дущик з Центру досліджень міграції Варшавського університету повідомив, що з початком повномасштабного вторгнення рашистів в Україну, Польща прийняла сотні тисяч українських біженців, яким надали та продовжують надавати фінансову підтримку. Водночас наплив українців, які сплачують податки у Польщі, перевищив суму допомоги Польщі Україні у три рази.

Тим часом Україна планує подолати польську блокаду новим експортним маршрутом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *